Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


A bicikliről télen sem kell lemondani, azonban van néhány fontos szempont, amelyekre érdemes figyelni az egészség-megőrzés, a közlekedés biztonsága és a kerékpár állapotának megóvása érdekében.
A légutak mellett az izületek vannak leginkább kitéve a környezeti ártalmaknak. A levegő télen nem csak hideg, a fűtés és a növekvő gépjármű-használat miatt sokkal szennyezettebb is, ezért célszerű tehát biciklis maszkot viselni. Az izzadás meghűléshez vezethet, ezért fontos, hogy szárazon tartó aláöltözetet viseljünk. Az izületek megóvása is nagyon fontos, főként a térd, a boka és a könyök van kitéve a hideg káros hatásának, ezért érdemes lábmelegítőt és karmelegítőt, de legalább térdmelegítőt húzni. A cipőnket és a bokát kamáslival védhetjük meg a hidegtől és a víztől.
A csapadékos, hideg úttesten a gumi tapadása is rosszabb, ezért fontos, hogy a téli elvárásoknak megfelelő minőségű és mintázatú gumiköpeny legyen a bringán. A téli használat alatt nagyobb figyelmet kell fordítani a lánc kenésére, a biciklit minden használat után meg kell tisztítani a sós szennyeződéstől.
A korai sötétedés miatt fokozottan ügyeljünk a láthatóságra. A jó fényerejű biciklilámpák mellett a láthatósági ruházat is nagyban hozzájárul a közlekedés biztonságához.

 

kamásli

aláöltözet

biciklis maszk

láthatósági ruházat

biciklilámpa


 

 


Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS