Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


"A lakott területen kívüli út úttestjén, útpadkáján kerékpárral közlekedőknek - éjszaka és rossz látási viszonyok mellett - 2007. június 1-jétől fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselniük. A fényvisszaverő mellényre (ruházatra) vonatkozó követelményeket az MSZ EN 471:2003. számú szabvány határozza meg" - áll a KRESZ-ben.
A közlekedési kockázatok csökkentésének érdekében egy városi biciklista számára is fontos, hogy a kötelező világítás mellett még valamilyen figyelemfelkeltő viselettel is láthatóbbá tegye magát. Ezeket a kiegészítőket sokkal messzebbről, észre lehet venni, így felkészültebben közelíthetik meg egymást a forgalomban haladók. (Egy autónak 110 km/h sebességnél 96 méterre van szüksége ahhoz, hogy megálljon.)
A láthatósági ruházati kiegészítők közül a fluoreszkáló-fényvisszaverő mellény a legismertebb, de nem minden esetben elegendő. Ha a kerékpáros hátizsákot visel, gyakorlatilag teljesen elfedi a láthatósági mellényt. Erre a helyzetre is van megoldás, a fényvisszaverő táskatakaró. Ez nem csak az esőtől védi a táskát, hanem a viselőjét is láthatóvá teszi. A mikroprizmás csuklópántok az irányjelzéseket teszik láthatóbbá rossz látási viszonyok között.
A technológia alapja a retroreflexió elve. A mikroprizmás bevonatú csíkok a rájuk eső fényt a fényforrás irányába verik vissza.
Számos, kifejezetten kerékpáros sportruhánál is találkozhatunk rikitó (fluoro) színekkel és fényvisszaverő funkcióval.

 

 

 

téli kerékpározás

 

 


Forrás: Ebike - Hogyan véd meg a látható ruházat?


Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS