Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Tour de France
Verzió: 9  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-31 12:21:58
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Tour de France


A Tour de France egy évenként megrendezett kerékpárverseny, ami több mint 3500km hosszan Franciaország és a környező országok területén zajlik. Általában 23 napig tart a verseny, ami napi szakaszokra van lebontva. Ezek alapján születik meg az abszolút győztes, aki a szakaszok összesítése szerint a legjobb időt éri el. A napi szakasz győzelemért is jár a sárga trikó, amit a kerékpáros viselhet, amíg meg nem döntik a szakaszgyőzelmét a következő nap.  A régebbi Tour de France bajnokok a trikójuk gallérján, ujján viselhetik a sárga csíkot, mint azok a [Pályakerékpár]versenyzők akik elnyerték egyszer az aranyérmet és azóta megdöntötték a rekordjukat.


A Tour de France egy évenként megrendezett kerékpárverseny, ami több mint 3500 km hosszan Franciaországban és a környező országok területén zajlik. A verseny általában 23 napig tart, ami napi szakaszokra van lebontva. Ezek alapján születik meg az abszolút győztes, aki a szakaszok összesítése szerint a legjobb időt éri el. A napi szakasz győzelemért is jár a sárga trikó, amit a kerékpáros addig viselhet, amíg következő nap meg nem döntik a szakaszgyőzelmét. A régebbi Tour de France bajnokok a trikójuk gallérján, ujján viselhették a sárga csíkot, mint azok a [Pályakerékpár]versenyzők akik elnyerték egyszer az aranyérmet és azóta megdöntötték a rekordjukat.A futamok mindig Párizsban végződnek, 1903-as megrendezésük óta, a Tour de France az egyik legrangosabb és régibb kerékpárverseny a glóbuszon.
A jellemzően 20 szakaszon át zajló kézdelem 2420 és 5745km között zajlott eddig, 2 nap pihenőidővel, amiket a kerékpárok és a versenyzők egyik szakasztól a másikig való szállítására használnak. A kitartás és az erő próbatételét egy a pszichológiailag legmegterhelőbb, testileg egy majdnem 3 hetes futó marathonhoz és a Mount Everest egy időben történő megmászásához hasonlítják.
A versenyzők meghívásos alapon vehetnek részt a futamon, 20-22 csapat,9 taggal.


A futamok mindig Párizsban végződnek. 1903-as megrendezésük óta, a Tour de France az egyik legrangosabb és legrégibb kerékpárverseny a glóbuszon.
A jellemzően 20 szakaszon át zajló kézdelem 2 420 és 5 745 km között zajlott eddig, 2 nap pihenőidővel, amiket a kerékpárok és a versenyzők egyik szakasztól a másikig való szállítására használnak. A kitartás és az erő próbatételét egy a komoly pszichológiai erőtételnek felel meg, melyet testileg egy majdnem 3 hetes futó marathonhoz és a Mount Everest egy időben történő megmászásához hasonlítják.
A versenyzők meghívásos alapon vehetnek részt a futamon, 20-22 csapat, 9 taggal.


 

Története

 

Hegyi szakaszok

 

A korai szabályok

 

Nemzeti csapatok

 

[Touriste-routiers és a helyiek]

 

[A márka-szponzorált csapatok visszatérése]

 

[Dopping a Tour de France-on]

 

[Fuentes-botrány]

 

Forrás:

Tour de France hivatalos honlapja

Tour de France
OrigoSport - Tour de France a dopping árnyékában

 

További érdekes és hasznos tartalmat találhattok ITT, egy külső hivatkozás formájában.


További érdekes és hasznos tartalmat találhattok ITT.


(Útvonal, Rendezés;Résztvevők; Szakaszok; Híres hegyek; A Tour története; Értékelés, pontok, jóváírások; Trikók; Szabályok; Stratégia; Tour-szótár)

 

Lásd még:

 

[Giro d'Italia]

 
Tour de France győztesek listája


 


 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS