Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Desgrange találta fel a szakaszokra osztott kerékpárversenyzést a Tour-on. Álma, az egyéni versenyzés volt, a csapatokkal szemben, amiknek a tagjai számára megtiltotta, hogy egymás ellen küzdjenek. A lerobbant-meghibásodott bicikliket külső segítség nélkül a versenyzőkkel javíttata meg, akiknek a versenyt ugyanazzal a kerékpárral kellett teljesítenie, amivel elkezdték a Tour-t.
Eleinte a napi kieső versenyzőknek engedte, hogy tovább folytassák a versenyt a következő szakasz győzelemért, de a Tour-t már nem nyerhették meg. Mindezen felül kampányt indított a kerékpármárkák és a szponzorok ellen, akik szerinte aláásták a verseny szellemét és megrontották azt önös érdekeikkel.
Az 1939-es Tour-on az olasz, német és spanyol nemzetek nem képviseltették magukat, politikai okok miatt és egészen1947-ig nem is rendezték meg a versenyt.

 

Tour de France

 

Forrás: Tour de France

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS