Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


1903-ban a L’Auto újság vezető kerékpáros újságírója Géo Lefévre és Henri Desgrange (szerkesztő) hirdették meg, az első tervek szerint 5 hetes versenyt. A végül 19 napra csökkentették és a napi juttatások mellett 60 versenyzőt vonzott első Tour-t, amin még profik és amatőrök egyaránt indultak.

A nagyközönség figyelmét az akár éjjelekbe nyúló 400km-es szakaszokkal hívta fel, azonban a második Tour után ezt betiltották, mivel sok csalásra és szabálytalanságra adott lehetőséget a sötét, amibe a bíráknak nem volt kellő rálátásuk. A távok ezzel egyidejűleg lerövidültek. Desgrange szerint az ideális verseny olyan körülmények között zajlana, hogy a párizsi célba csak egy versenyző jutna el.

 

Tour de France

 

 

Forrás: Tour de France

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS