Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Lefèvre útvonala elsőként a Vosges-t foglalta magában, majd 1910 után a Pireneusok is részévé vált. Abban az évben a col d’Alsace (1709 m) megmászása, sokak számára hatalmas kihívást jelentett, a versenyzőknek pótkerekekkel a hátukon és az élelmiszer csomagjukkal a kormányon kellett feljutniuk a hegyre, szamár által használt ösvényeken. Ezt nagyban megnehezítette még a kerékpár egy sebességes áttéte.
1911-ben már az Alpokat is belevonták a Pireneusokban sikeresen teljesített szakaszok után. 2 115 m-el a Tourmalet, majd más csúcsok is belekerültek az útvonalba. Nyáron a lelkes sportolók és amatőrök is kipróbálták és próbáratették magukat a Tour hegyi szakaszain.
A pálya meredeksége, hossza és elhelyezkedése szerint sorolható be a Tor szótárba ahol az 1-es a legnehezebb és a 4-es a legkönnyebb jelzésű hegyi szakasz. A ’hors catégorie’, ami a besoroláson kívül esik, pl: Col du Tourmalet (2115 m), Mont Ventoux (1912 m), Col du Galibier (2645 m) vagy a Hauticam, ahol 1520 m-ig megy a Tour. A hegyre egy 15,8 km-es emelkedőn lehet feljutni ami általánosan 6,8%-os, helyenként viszont 10%-os szakaszokkal is rendelkezik.

 

Tour de France

 

Forrás: Tour de France

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS