Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Kontrafék

 

A Dobfék egy fajtája, mely a kerékagyban kap helyet és hátsó irányú tekerés hatására blokkolja, megállítja a mozgásban lévő kereket. Ha előrre tekerjük a kerékpárt, akkor a belső csap felold és engedi, hogy forogjon a kerék. A környezeti hatásoktól független és gyors hatása mellett igen kemény, jól fogó fék, de nagy eséllyel elmozdul, kicsúszik a kerékpár hátulja, ha gyorsan használják.

A kontrafékes kerékpárok legtöbbször Single-Speed, (egysebeséges) meghajtásúak, de egyes városi kerékpárokon akár több sebességgel rendelkező meghajtásokban, valamint a BMX típusú kerékpárok nagy többségén kontrafék található.

 

Fék

 

Forrás: Bicycle brake systems

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS