Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Chris Boardman

 

Chris Boardman, 1968-ban született az Egyesült Királyságnéli Hoylake-ben. Anglia egyik legsikeresebb kerékpárosa. 1992-ben a Nyári Olimpiai játékokon aranyérmet szerzett Egyéni üldözőversenyben és háromszor döntötte meg az idő világrekordot Pályakerékpáron.

Továbbá három különböző Tour de France eseményen kapott sárgatrikót és az egyéni időfutam specialistájaként is emlegetik.

Mások Professzor-ként is beszélnek róla, mivel a részleteknek különös figyelmet szentel a kerékpár technikai és a saját fizikai állapota fenntartásakor egyaránt. Az 1 órás idővilágrekord megdöntése előtt magassági sátrat használt a vére az oxigénfelveveő-képesség növelésére, lsd.EPO. Ezt saját magyarázata szerint viszont, csak relaxációs célokkal üzemeltette otthonában.

A Tour de France-on teljesített alacsony szereplése a hegyi szakaszon nagy visszhangot és gúnyt vont maga után, amit Boardman azzal magyarázott, hogy a verseny többi szakasza kimerítette.

 

Lásd még:

 

Graeme Obree

 

Országuti - Versenykerékpár

 

Forrás:

http://www.chrisboardman.com/

Chris Boardman

 

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS