Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


A ’60-as évekre mélypont alakult ki a kerékpáreladásokban, amivel egyidejűleg a gyártók nagy mértékben érezhették a nyilvánosság hiányát, a Tour-on való szereplés elmaradását.
1962-ben ennek hatására visszatértek a márkaszponzorált csapatokhoz. Ezt követően Dopping botrányok törtek ki és 1966-ban kerékpáros tömegtüntetést is tartottak a versenyzők, ami mögött egy, a szponzorok által provokált akciót sejtett a közvélemény.
A közelégedetlenség hatására 1967-’68-ban visszatértek a Nemzeti csapatokhoz, de a különböző országok közti ellentétekből adódó feszültségek miatt, valamint, hogy a márkák igazságtalannak tartották, hogy az általuk egész évben támogatott sportolók nem képviselhetik támogatóikat ebben a modellben jobban széthúztak a sportolók, mint a márka-szponzorált versenytípusban.
1969-óta, a 2 éves visszatérés után, újra a márka-szponzorált csapatok indultak a Tour-on, ami a Tour rendezőitől függően bármikor megváltozhat.

 

Tour de France

 

Forrás: Tour de France

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS