Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Trial


Két változata létezik, a ’stock’ és a ’mod’, ami az eredeti ’bolti’ és a ’változtatott’ angol szóból ered. Használnak 20, 26, újabban 24col kerékméretű bringákat is. A kiskerekűt sokan tévedésből összekeverik a BMX-szel, holott a világon semmi köze nincs hozzá. Teleszkópot nem használnak, mivel az csak nehezíti a kerékpárt és egyensúlyozni is könnyebb nélküle.

 

Az ülés nem kap kiemelt szerepet, mivel az újabb modellekről már sok esetben le is hagyják azt, mert a sportolót zavarja a szabad mozgásban és egyensúlyozásban. A kerekező állva, egy sebességet használva halad át lábletétel nélkül az épített, vagy természetes akadályokon. A sebességváltó csak a 26”-os bicikliken kötelező a versenyeken, de ezt legtöbb esetben nem használják.

 

Mountain Bike - MTB

 

 

 

 

 

Forrás: Mountain Bike

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS