Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


 

Kardánmeghajtású kerékpár

 

A kardánmeghajtású kerékpár, lánc nélküli, a kardántengelyt használja az erő továbbítására a hajtókarról a kerék irányába. A kereket és a váltókart összekötő tengelyt, egy kúp-alakú fogazott, un. kúpkerekes hajtómű hajtja meg és továbbítja a mozgáshoz szükséges energiát. A kardántegely leggyakrabban egy Agyváltóhoz van kötve, így kompakt, zárt rendszert alkot a kerékpáron. Ez különösen a városi közlekedésben lehet fontos, ahol a bicikli használója nem kíván időigényes karbantartási megoldásokkal vesződni, vagy óvni kívánja az öltözetét.

Az előnyei közé sorolhatjuk az alacsony karbantartási igényt, a tisztaságot és a zárt működést, ami különösen a [fekvő kerékpár]?ok esetében fontos, ahol hosszan kell vezetni a mozgásienergiát szállító láncot és ezt egy zárt átviteli megoldással pótolhatjuk.

A kontrája ennek a rendszernek, hogy átlagosan 0.5-1kg-al nehezebb az lánc-meghajtású bicikliknél és az ára is kedvezőtlenebb lehet a kis szériaszám miatt.

 

Lásd még:

 

City Bike (Városi kerékpár)

 

 

Forrás:Shaft driven bicycle

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS