Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


City Bike (Városi kerékpár)

 

A városi kerékpár, vagy más néven European City Bike, a rövid távok, moderált sebességgel való megtételére alkalmas kétkerekű, melyen sík terepviszonyok közt, akár munkaruhában, különböző időjárási feltételek mellett is útnak indulhatunk.
Az európai típusú kerékpároknak a Holland  ’Stadsfiets’, magyarul városi bicaj az előfutára, melynek fő jellemzői a zárt lánc-box, széles kormány, egyenes ülést biztosító ergonómia,kör alakú lakat, beépített lámpák és/vagy dinamó. Az Angol roadster-ek ettől annyiban térnek el, hogy fix kétoldalas keréktámasszal rendelkeznek, ami az Afrikai roadsterekre is jellemző a gyarmati hatás miatt.

 

Jellemző tulajdonságok


Agyváltó

Hajlított kormány

Agydinamó

Szilárd felépítés

„O-Lock” - Körlakat

Szoknyavédő

Zárt láncvédő

 

 

Lásd még:

 

Az egészség és a kerékpározás

 

Bringasztráda 2015

 

Kerékagy (blog)

 

Biciklifajták

 

Forrás: European City bike

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS