Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Taposópedál
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-30 14:46:58
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Taposópedál


 

 

 

Taposópedál

 

A hagyományos kerékpárpedált értjük ezalatt a pedál-fajta alatt, ami fém és műanyag alapanyagokból készül.

Az effektív, húzó-toló tekeréshez az országuti kerékpárosok klipsz alkalmazásával tették hatékonyabbá ezt az erőátviteli eszközt. Az „U” alakú klipszbe illesztett cipőt bőr szíjjal rögzítették tradícionálisan a fix tartás és a jó hatásfok elérése végett. A [BMX] és más terep bicikliken ez a megoldás a változatos terepviszonyok miatt viszont veszélyesnek bizonyult.


A hagyományos kerékpárpedált értjük ezalatt a pedál-fajta alatt, ami fém és műanyag alapanyagokból készül.

Az húzó-toló tekeréshez az országuti kerékpárosok klipsz alkalmazásával tették hatékonyabbá ezt az erőátviteli eszközt. Az „U” alakú klipszbe illesztett cipőt hagyományosan bőr szíjjal rögzítették a fix tartás és a jó hatásfok elérése érdekében. A [BMX] és más terepbicikliken ez a megoldás a változatos terepviszonyok miatt viszont veszélyesnek bizonyult.


 

[Biciklipedál]

 

Forrás: Bicycle pedal


Forrás: Bicycle pedalMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS