Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


North Shore

 

Mountain Bike-ozás Kanadában kialakult válfaja, mely igazodik a vancouver-i  északi, nedves, sziklás, gyökeres terephez. Ez az útviszony szinte teljességgel lehetetlenné tenné a kerékpározást, ezért kezdetben hidakat építettek ezekre a terep-akadályokra. A hidak gyakran, szűk, billenékeny fadarabokat jelentenek, amiken a haladás csak bravúros manőverekkel  lehetséges. Ebbe a biciklizési műfajban a kézügyesség és a az egyensúlyérzék különös szerepet játszik a balesetmentes haladás érdekében. Gyors völgymenet és gyakori manőverezési kényszer jellemzi a terepet, amihez a free-ride kerékpárok a legalkalmasabbak.
A fák, gyökerek és egyébb kinyúló akadályok veszélye gyors reflexeket követelnek és magas adrenalinszintet biztosít a száguldó kerékpárosnak. A könnyű, gyors biciklik alkalmasak erre a mozgásfajtára, mivel nagy sebesség elérésére lehetünk képesek velük.

 

Mountain Bike - MTB

 

Forrás:Mountain Bike

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS