Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Nemzeti csapatok a Tour-on
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-31 12:15:52
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az első Tour-okon egyénileg és szponzorált csapatok tagjai versenyeztek. Amikor az Alycon csapat versenyzője, Maurice De Waele, betegen vesrenyzett és nyerte meg a versenyt utána Desgrange kijelentette, hogy egy csontváz nyerte meg a versenyét és ez nem folyhat így tovább, hogy a csapatok a szponzorok teljes kihasználtsága alatt szenvedjenek. Ezért 1930-tól csak nemzeti csapatok indulhattak a versenyen.


Az első Tour-okon egyénileg és szponzorált csapatok tagjaiként lehetett versenyezni. Amikor az Alycon csapat versenyzője, Maurice De Waele, betegen versenyzett és nyerte meg a versenyt, Desgrange kijelentette, hogy egy csontváz nyerte meg a versenyét és nem folyhat tovább a csapatok szponzorai által való teljes mértékű kihasználása, ezért 1930-tól csak nemzeti csapatok indulhattak a versenyen.


Ez 1961-ig volt érvényben. Egyes nemzeteknek akár több csapatjuk is versenyzett, de volt akiknek kevés versenyzője volt és ezért más nemzetekkel indítottak közös csapatban versenyzőket.
A nemzeti verseny-csapatokon alapuló versenyzés nagy érdeklődést keltett a nézőkben, viszont a versenyzők lojalitása és egymással való viszonya megkérdőjelezhetővé vált azzal, hogy évközben más-más csapatokban versenyeztek a Tour-on nemzeti színben megjelenő kerékpárosok.

 

[Tour de France]

  
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS