Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Szponzorált linkek


Egyszerű láncbontó prés

A láncbontó prés segítségével lehet a bicikliláncot szakszerűen, a láncszemek károsodása nélkül megbontani. Mivel a lánc a láncvillán át van fűzve, csak úgy szerelhető le a bicikliről, hogy egyik szemből eltávolítjuk a csapot. A láncbontóba pontosan kell illeszteni a megbontani kívánt szemnél a láncot, ügyelve arra, hogy a menetes kinyomószeg pontosan a csaphoz illeszkedjen. Ezután lehet óvatosan behajtani a kinyomószeget, a csap pedig a láncszem túloldalán jön ki. Csak annyira szabad kinyomni, hogy még a túloldalon ne essen ki, különben nehéz (vagy lehetetlen) visszatenni.
Ezzel a szerszámmal lehet méretre szabni csere esetén az új láncot. A márkás, versenycélokra kifejlesztett, 9-10 fokozatú váltórendszerekhez való láncok bontását érdemes szakemberre bízni, mert ezeket a kényes, drága láncokat csak a legjobb minőségű, legpontosabb bontóprésekkel lehet csak kezelni.
Ha az összeszerelés után a váltón ugrik a lánc, akkor a szem szorul. Célszerű ilyenkor kicsit kézzel megmozgatni, amíg a többi szemhez hasonlóan nem hajlik (kisebb oldalirányú feszítést is lehet alkalmazni).

 

Egyes bicikliláncokon patentszem található, amely könnyen, láncbontó nélkül szétszedhető.

 

 

 

Lásd még:

 

Lánc

Multikulcs

 

 

Forrás: Lánckarbantartás - Bikemag


A szócikkhez társított címkék:
biciklilánc , lánc , láncbontó , multikulcs , szerszám , szétszedés
Szponzorált linkek

 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS