Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


 

A kerékpározás jó a szívnek és az egészségnek

 

A mindennapi kerekezés, amikor nem kifulladásig, de intenzív levegővételt érünk el tekeréssel, egy kiváló és hatékony test-edzési gyakorlat. Ez a fajta gyakorlat az, amivel egészségünket megőrizhetjük, vagy javíthatunk egészségügyi állapotunkon.
A magas vérnyomás, túlsúly és a cukorbetegség ellen tehetünk a rendszeres mozgással.
Azok az emberek, akik nem kerékpároznak a népesség alsó, legegészségtelenebb harmadába tartoznak, pár hónap kerekezéssel azonban az egészségi szempontból felső 50%-ba tartozókká ’edzik fel magukat. A kerékpározás nem csak mint sportág, de közlekedési eszközként is kiváló helyezést ér el.
A szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a cukorbetegség és a túlsúly elkerülésével, 22%-al növelhetjük élettartamunkat egyes számítások szerint.

 

Az egészség és a kerékpározás

 

Forrás: Bupa - Cycling and Health

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS