Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: A kerékpározás jó a szívnek és az egészségnek
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-09 15:46:04
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 

A kerékpározás jó a szívnek és az egészségnek


A kerékpározás jó a szívnek és az egészségnek


 

A mindennapi kerekezés, amikor nem kifulladásig, de intenzív levegővételt érünk el tekeréssel, egy kiváló és hatékony test-edzési gyakorlat. Ez a fajta gyakorlat az, amivel egészségünket megőrizhetjük, vagy javíthatunk egészségügyi állapotunkon.
A magas vérnyomás, túlsúly és a cukorbetegség ellen tehetünk a rendszeres mozgással.
Azok az emberek, akik nem kerékpároznak a népesség alsó, legegészségtelenebb harmadába tartoznak, pár hónap kerekezéssel azonban az egészségi szempontból felső 50%-ba tartozókká ’edzik fel magukat. A kerékpározás nem csak mint sportág, de közlekedési eszközként is kiváló helyezést ér el.
A szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a cukorbetegség és a túlsúly elkerülésével, 22%-al növelhetjük élettartamunkat egyes számítások szerint.

 

[Az egészség és a kerékpározás]


[Az egészség és a kerékpározás]

 

Forrás: Bupa - Cycling and HealthMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS