Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Mi az a Velodrom?

 

A velodrom, egy a kerékpárosok számára létrehozott pálya, amelyen pályakerékpárokkal sportolhatnak, versenyezhetnek a kerékpársport ezen ágát űzők.

Magyarországon a Millenáris Velodrom nyújt erre lehetőséget. A Millenáris Sporttelep részeként az 1896-os milleniumi versenyekre épült pálya, amit eredetileg ideiglenesen kívántak üzemelteteni, de polgári kezdeményezésre állandósították a pályát. A pálya jelenleg is civil segítségre szorul, mivel 2006-ban a Nemzeti Sporthivatal építészeti ötletpályázatot írt ki a Budapesti Olimpiai Központ területére, melynek részét képezi a Millenáris Sporttelep is. A pályázati kiírásban a velodrom épülete elbonthatóként szerepelt, telke pedig a beruházásba bevont magánbefektetők számára átadható szabadon hasznosítható tartalékterületeként jelent meg.

 

Lásd még:

 

Pályakerékpár versenytípusok

 

Forrás:Millenáris Velodrom

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS