Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


U-lakat

 

Az U- vagy D-lakat néven ismert, kemény fémből készült lakat egy az „U”-formát keresztező fémrúdba illeszthető, ahol a zár segítségével rögzítjük a lakatot.
A lakatot a váz a kerék és valamilyen harmadik tárgyhoz illesztjük, így biztosítva a kerékpár helyzetét.
A váz lezárása a kerékkel önmagában nem megoldás, mivel így a kerékpár felemelhető és más járművel (pl. furgon) elszállítható.
A lakatok között az egyik legellenállóbb fajta, amit hagyományos vágó eszközökkel nehezen, leginkább a nagy erőt kifejtő szerszámgépekkel vagy ollókkal lehet eltávolítani.

 

Kerékpárlakat

 

Forrás: Bicycle lock

Hirdetés
 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS