Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


A triál kerékpározás egyéni sport.

triál kerékpározás
A versenyző speciális biciklivel manőverezik és egyensúlyozik az akadályok között egy erre a feladatra kijelölt felépített, vagy mesterséges pályán. A cél, hogy minél kevesebb hibával teljesítse a távot. Hibát az jelent, ha a kerékpáros a talajt érinti. Amennyiben a versenyző érintkezik a talajjal, büntetőpontokat kap. Versenykategóriától függően 2-3 perc áll rendelkezésre a teljesítéshez. Általában 5 szakasz van. Ezeket 2-3-szor teljesítik. Amennyiben a biciklis egynél több testrészével ér a talajhoz 5 büntetőpont adható. Ha egy körben valaki eléri az 5 büntetőpontot, akkor azzal a szakasszal végzett a következő körig.


A sport a Motoros Triálból alakult ki.


Az USA-ban négyféle versenyt rendeznek:
-    kezdő
-    sport
-    haladó
-    profi


A versenyeket szabvány és módosított triál kerékpárral hajtják végre.
 


A szócikkhez társított címkék:
triál , triál kerékpár , triál kerékpározás , verseny
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS