Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Touriste-routiers és a helyiek
 

 

Az első Tour-ok mindenki számára nyitottak voltak, aki részt kívánt venni rajtuk. A kimerítő távok és a hatalmas teljesítmény miatt azonban a legtöbben csapatokban indultak a versenyen. Az egyénileg induló és csatlakozó versenyzőket touriste-routiers-nek, uti-túristának hívták. Ők voltak a Tour-ok egyik leglátványosabb szereplői, ahogy a verseny után akrobatikus trükkökkel kápráztatták el a közönséget és a járókelőket, hogy az esti szállásukat biztosítani tudják.
1930-tól egyéni versenyzők nem indulhattak, ezért Desgrange regionális csapatokat hozott létre, hogy olyanok is részt vehessenek a futamon, akiknek erre sose adódhatott volna lehetősége.

 

Tour de France

 

Forrás: Tour de France

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS