Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Az amerikai Trek kerékpár gyártó 2008-ban dobta piacra az első szíjhajtású bringáit. A Soho és District típusokat a hagyományos fém lánchajtás helyett bordás szíjjal szerelték. Ez a technológia nem újkeletű, motorkerékpároknál több mint egy évtizede használjék, de már a Strida "A" kerékpárjait is hasonló szíjhajtással szerelték.

A szénszálas műanyagból készült Carbon Drive System elnevezésű rendszerben a rozsdásodó, gyakran zajos, nehéz és speciális kezelést igénylő, több száz apró szemből álló lánc helyett szíj viszi át a pedálra kifejtett erőt a kerékre.

A szíjhajtás előnye, hogy könnyű, csendes és nem igényel karbantartást, és kopásálló anyagának köszönhetően élettartama meghaladja a fémláncét.

Széles körben való elterjedésének az vethet gátat, hogy a hagyományos váltórendszerekkel nem kombinálható, és egyelőre rendkívül drága.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: HVG - Láncnélküli biciklit mutattak be


A szócikkhez társított címkék:
bicikli , district , kerékpár , szíjhajtás , trek
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS