Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


 

 

Sprint

 

A Pályakerékpársport egyik legrégebbi fajtája, már az 1893-as chicago-i Világbajnokságon versenyszámot rendeztek belőle. Klasszikus, rövid távú szám, ahol 2 vagy 3 versenyző, 3 körön keresztül küzd egymással. 0-ról indulva, Trackstand-ből, a taktika és a robbanékonyság döntő szerepet kap a versenyben.

Az első körben a kerékpárosok még azért kűzdenek, hogy „ki megy lassabban” és, hogy minnél jobb pozíciót vehessenek fel a végső hajrában. A magas dőlésszögű pályák, mint pl a Millenáris nagy lendületet tudnak adni, ha jó szögben a pálya tetejéről tudjuk indítani a sprint-et a célegyenesbe. Ilyenkor az utolsó 200m-en 65km/h fölött is száguldanak a kerékpárokkal.

Aki elsőnek ér célba az nyer, de van, hogy csak a 200m-es repülő szakaszt nézik és ez alapján döntik el, hogy ki a győztes.

 

Pályakerékpár

Pályakerékpár versenytípusok

 

Forrás: Millenáris velodrom  - Pályakerékpárversenytípusok

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS