Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


 

 

Biciklipedál

 

Forrás: Bicycle pedal

SPD – LOOK pedálok

 

A cipőtalp és a pedálközti rögzítésen alapuló biciklis cipők speciális gyártású, a cipő talpába beépített stoplival rendelkeznek, ami beleilleszkedik a pedálon elhelyezett fogadó szerkezetbe. Ez a megoldás fix és különösen hatékony erőátvitellel szolgál, amit a kerékpáros toló és a felfelé irányuló húzó erején lehet érezni.

1984-ben a LOOK, majd 1990-től a Shimano SPD-je volt az úttörő, innovatív gyártó és fejlesztő ebben a technológiai kategóriában a pedálok terén.

A pedálon elhelyezkedő slot-ba bekattanó stopli oldal-irányú csavarásra engedi fel a cipőt. Az oldal irányú lassú esések tipikus, a stoplihoz nem szokott kerékpáros balesetek közé sorolhatóak.

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS