Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Shenker Benjámin 1979-ben született Budapesten. 10 éves korában egy évet töltött a családja Londonban, ahol megvette első bmx-ét. Csak később -már itthon- kezdett komolyabban biciklizni. Először a Hősök Terén talajozott, később feljárt Csillebércre félcsövezni. Hatalmas hatással volt rá az akkori bmx-es csapat és a '92-es csillebérci világbajnokság. 3-4 év után abbahagyta a flatland-et, elfogyott a türelme és egyre jobban érdekelte a félcsövezés és street-elés. A gimnázium alatt szerezett 3 korcsoportos világbajnoki első helyezést. Utána az egyetem mellett is folytatta a biciklizést, de egyre nehezebb volt összehangolni a tanulást az utazásokkal. Így évet halasztott és azóta is bmxezik, pár éve profi szinten. Ezt először családjának, később támogatóinak köszönheti.

 

Eredmények
3-szoros expert világbajnoki 1. hely:'94: talaj, Köln; '96: minifélcső, Köln; '97: minifélcső, Eindhoven.
94 óta 1.hely minden magyar versenyen.
1999: átegykerekezett az Árpád-Hídon.
2002: 7. hely, Park, Eu-x-games.
2003: 14. hely, Park, Vans Triple Crown, Denver, CO.
2003 tél-2004 tél: 9 hónapot kihagyott - törött agyalapi csont, fibula, bokaszalag, orr, ujj.
2004: Magyar Hírlap 50 legsikeresebb fiatalja, sportolók kategória.
2005: legurult Diósdtól Nagytétényig hátrafele.

 

Forrás: www.sbmx.hu

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS