Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Kerékpársáv fogalma: az úttesten útburkolati jellel kijelölt – [kerékpár]?osok egyirányú közlekedésére szolgáló – különleges forgalmi sáv. kerékpársáv
Amennyiben az úttesten felfestett kerékpársáv van, akkor kizárólag ott szabad kerékpárral közlekedni. Egyirányú közlekedésre szolgál.

 Nyitott kerékpársáv:
az úttesten útburkolati jellel kijelölt – kerékpár és különleges esetekben (az egymás mellett történő elhaladáshoz szükséges hely biztosítása érdekében) jármű egyirányú közlekedésére szolgáló – különleges forgalmi sáv.
A nyitott kerékpársávot kerékpárral pl. balra kanyarodás előtt el lehet hagyni. Más járművek is ráhajthatnak a nyitott kerékpársávra pl. jobbra kanyarodás előtt.


 


A szócikkhez társított címkék:
kerékpár , kerékpársáv , közlekedés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS