Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Kerékpárlakat

 

Egy olyan berendezés, amellyel megakadályozhatjuk a kerékpár elbirtoklását. Általánosságban véve egy lakat, ami a biciklit egy ponthoz rögzíti.
Az egyes eszközök között a biztonság, méret és a lezárás módja alapján tehetünk különbséget, osztályozhatjuk őket.
A legbiztonságosabb megoldás amellyel a kerékpárunk rögzíthető, ha egyszerre a vázat és az első kereket is lezárjuk, mert számos esetben a tolvajok akár az első kerék nélkül is elviszik a kerékpárt, vagy fordított esetben csak az első kereket.
A CTC (Cyclist Torung Club) által készített tesztek alapján sajnos bebizonyították, hogy az általuk használt és tesztelt lakatok bármelyike 42 másodpercen belül feltörhető valamilyen módszerrel, ezért a legbiztonságosabb megoldás sem nyújt tökéletes védelmet.

U-lakat


Lánc

Kábeles zár

 

„O-Lock” - Körlakat

 

Forrás:Bicycle lock

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS