Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Gyorsaság

 

Az ’A’ és ’B’ pont között városi környezetben a leggyorsabb alternatívát nyújthatja, 15-20km/h átlagsebességgel. Összehasonlításképpen a körúti 4-6 villamos 13-16km/h átlagsebességgel szállítja az utasokat és a forgalmi dugóknak kitett autó-úton ez a szám még negatívabb irányba is eltolódhat nagyobb torlódások-dugók esetén.
A kerékpár nem csoda-jármű, ezért egy Sopron-Debrecen útvonalon lényegesen jobban teljesít nála a gépkocsi, viszont városi környezetben és a káros anyag kibocsátásban messze lekőrözi a négykerekűeket. A gépkocsiban ülők ezen felül sokkal több káros közlekedési gázt lélegeznek be, mint a gyalogosok, vagy az annál is magasabban ülő kerékpárosok.

 

Az egészség és a kerékpározás

 

Lásd még:

 

City Bike (Városi kerékpár)

 

Forrás: Forrás: Bupa - Cycling and Health

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS