Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Gén-manipuláció – a jövő doppingszere

 

Magyarország előkelő, második helyet foglalja el a doppingbotrányok listáján, ez azonban nem azt jelenti, hogy más országokban nem létezik és nem zajlik kiterjedt doppinghasználat és fejlesztés.
Ezt bizonyítja, hogy a pennsylvaniai egyetem kutatói sikerrel jártak egér kisbérleteikben, amikor proteintermelésre bírták a kísérleti egerek szervezetét, növelve az izomtömeget és az izomregenerálódást. Nagyobb, erősebb izmok fejlődtek az egerekben és ezek az öregedéssel sem veszítettek erejükből és méretükből. Edzéssel 35%-os növekedés volt elérhető, ami az edzés abbahagyásával ugyancsak megmaradt! A kutatókat számos sportoló és edző kereste meg a hír bejelentése után, ami elgondolkoztató a jövő doppingmentes sportéletével kapcsolatban.

 

 Dopping

 

Forrás: Index -  A bikaherétől a bozontos úszónőig

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS