Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Egyéni időfutam, Kiló

 

A pályaversenyeken az állórajtos egyéni futamok a robbanékonyságról, a rövid távon (1000m-en) leadott minél nagyobb teljesítményről szólnak. A pályakerékpárokon általában egy sebesség található, mely 52x11 vagy 52x12, ezért az álló helyzetből induló kerékpárosoknak időbe tellik, amíg felveszik a teljes menetsebességüket. Az igazán erős és robbanékony versenyzők a rajtnál kipörgő kerékkel hajtják végre az indulást. A cél, a gyors rajt után, hogy minél előbb teljesítsék az 1000m-t.

 

A start egy speciális kapuból történik, amiből a startpisztoly durranása után indul a versenyző.

 

A rajt rontása esetén futamonkét van még egy lehetőség a korrigálásra.

 

A női versenyzők 500m-en versenyeznek a férfi 1000-el szemben.

 

Pályakerékpár versenytípusok

 

Forrás: Millenáris Velodrom - Versenytípusok

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS