Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Egy oldalú tartókaros toló-fék
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-09 14:23:33
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Egy oldalú tartókaros toló-fék


Egy oldalú tartókaros toló-fék


 

Az abroncs két oldalán elhelyezett fékpofák egy közös tartócsapon kerülnek rögzítésre, a hajlított fékpofatartó elemek találkozásánál. Ezek a tartókarok az egyik oldalon hosszabb nyúlvánnyal rendelkeznek és a kormányhoz vezető fékbowden meghúzásakor ezeknek a karoknak a segítségével összehúzzák a fékpofákat.
Ez a féktípus a keskeny, [Országúti - Versenykerékpár]ok kerekeihez kifejezetten alkalmas, jó hatásfokú fék. A vastagabb kerékméreteknél viszont kevésbé hatásos megoldásként szolgál.

Az olcsó, silány minőségű változatok gyakran beragadó fékpofát eredményeznek az egyik oldalon, tehát nem ugrik vissza a helyére, ezért folyamatos súrlódással koptatják a fékpofát és lassítják a kerékpárt.

 

[Két oldalas tartókaros toló-fék]

 

[Fék]


[Fék]

 

Forrás: Bicycle brake systems 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS