Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Downhill (DH) 

 

Ezek a kerékpárok kifejezetten a hegyen való leereszkedéshez, hegyi terepviszonyokhoz vannak kalibrálva.

A minimum 180 mm-es felfüggesztés-kilengés egyedien zökkenőmentessé teszi a kétkeréken való leereszkedést, nagy sebesség mellett köves, egyenetlen terepen, meredek lejtőkön egyartánt. Jellemzően sípályákon használják, a nyári szezonban. A széles gumik és az ajánlott tárcsafékek biztonságosabbá és egyenletesebbé teszik az utazást, a 18kg-os vázszerkezettel.
Jellemzően könnyű, költségesebb előállítást igénylő anyagokból készülnek. Szállításukat a hegyen sí-liftekkel vagy gyalog végzik, felfelé a felfüggesztések pumpáló mozgást produkálhatnak az erősebb pedálmozdulatok hatására. Ezek ellen a sűrített levegős vagy olajos teleszkópok egy része kiiktatható, a kormányon lévő karral, vagy közvetlen a teleszkóp agyán elhelyezkedő gombbal.

 

Mountain Bike - MTB

 

Lásd még:

 

Biciklifajták

 

Videók:

 

 

 

 

 


- Downhill Mountainbiking - Magyarország

 

Forrás: Mountain bike

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS