Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Delta fék

 

1985-ben Camoagnolo által készített, Országuti - versenykerékpárfék, ami a nevét a háromszög alakú-delta formáról kapta.
A működése során a fékkábel a középen, egy a fékkarokkal összekötött szerkezetet hoz működésbe, húz fel, ami a deltaformába süllyesztett fékkarokat mozgatja. A fékkarok kidomborodnak oldalt a deltaformából és a fékpofákon keresztül lassítják a mozgásban lévő kereket.  A viszonylagosan nagy súlya és a közepes fékezési ereje miatt sok kritika érte, mára már nem gyártott modellként a féktörténelem oszlopos tagjaként üzemel régebbi kerékpárokon.

 

Fék

 

Forrás: Bicycle brake systems

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS