Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Csapat sprint – Olimpiai sprint

 

 

Két csapat áll fel egymással ellentétes egyenesben a pályán, csapatonként 3 bringással 3 kört kell megtenniük. Az első versenyző az indító. Az ő feladata, hogy a csapatot esés-, bukásmentesen elindítsa, miközben a lehető legnagyobb sebességet igyekszik elérni. Az első kör végeztével a második bringás veszi át helyét, aki nem állhat ki a második helyre az elő kör vége előtt, de azután a startvonal átlépésétől számított 15m-en belül vissza kell, hogy álljon az első helyről a sorba. Ha ezt nem hajtják végre a csapatot kizárják, egy második rajtra viszont van lehetőség a hibát korrigálni.

A második versenyző után a harmadiknak a feladata, hogy a hajrában húzz, minnél nagyobb sebességgel a csapatot.

 

Pályakerékpár

 

Pályakerékpár versenytípusok

 

Forrás:Millenáris Wiki - versenytípusok

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS