Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Cross country marathon (XCM)

 

Az MTB kompetenció egyik  igen megterhelőbb fajtája a Marathon Mountain Bike verseny, melyen minimálisan 40 km-t kell megtegyen a versenyző, a legnehezebb és kalandosabb terepviszonyok között. A cross-country versenyeknél jellemzően jóval hosszabb távokat kell legyőzni, az USA-ban általában 100km.
Az UCI bajnokságsorozatokat indított, amelyeket 40-120km-es távon szabályozott, a nem UCI versenyeken sokkal hosszabb, olykor 160km-es távot is teljesíteniük kell a versenyzőknek, akik a sportág top atlétái közül kerülnek ki.  A nem UCI versenyek 6,12 vagy 24 órán keresztül is eltarthatnak, melyeken a versenyzők csapatban teljesítik a távot a lehető leggyorsabb időintervallumon belül, a távolság-alapú tornákon pedig egyéni versenyben mérik össze kitartásukat.
A legrangosabb nemzetközi verseny az UCI által szervezett UCI Mountain Bike Marathon Világbajnokság,  melyet 2003-ban szerveztek meg először. Az azóta évente megrendezésre kerülő versenyt az UCI Mountain Bike és Triál Világbajnoksággal páthuzamosan rendezik meg férfi és női indulókkal.

 

Mountain Bike - MTB

 

Lásd még:

 

Biciklifajták

 

Forrás: Mountain bike

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS