Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Bringasztráda 2015
Verzió: 4  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-09 16:25:07
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Bringasztráda 2015


Bringasztráda 2015


 

Egy a Budapestet szépítő városfejlesztő pájázatra beküldött pályamű, amit Kukorelli Péter és Orlai Balázs formatervező művészek készítettek.

Az alkotók a válságos bicikliúthálózat ellen demonstrálva, egy az egész Budapestet behálózó bicikli 'high-wayt' álmodtak meg.

A jól kommunikált terv egy élhetőváros képét festi a biciklis csomópontokban elhelyezett 'H2o' forrásoktól a zöld-pihenőparkokkal egybekötött megállókig.

A hálózat két szinten lenne hivatott működni, az alacsonyabb rendű Bringautak (avagy összekötő út) és a magasabb rendű Bringasztráda, ahol a nagysebességű, hosszabb távú kerékpárforgalom bonyolódhatna le. A kijáratokat és útvonal-kereszteződéseket a térképen úgy jelzik mint a tömegközlekedési-metrócsomópontokat.

 

Lásd még:

 

[City Bike (Városi kerékpár)]

 

[Kerékagy (blog)]

 

Forrás:

http://kultplay.hu/2005/11/21/bringasztraida_2015

http://criticalmass.hu/?q=node/230
 

Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS