Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Bringasztráda 2015

 

Egy a Budapestet szépítő városfejlesztő pájázatra beküldött pályamű, amit Kukorelli Péter és Orlai Balázs formatervező művészek készítettek.

Az alkotók a válságos bicikliúthálózat ellen demonstrálva, egy az egész Budapestet behálózó bicikli 'high-wayt' álmodtak meg.

A jól kommunikált terv egy élhetőváros képét festi a biciklis csomópontokban elhelyezett 'H2o' forrásoktól a zöld-pihenőparkokkal egybekötött megállókig.

A hálózat két szinten lenne hivatott működni, az alacsonyabb rendű Bringautak (avagy összekötő út) és a magasabb rendű Bringasztráda, ahol a nagysebességű, hosszabb távú kerékpárforgalom bonyolódhatna le. A kijáratokat és útvonal-kereszteződéseket a térképen úgy jelzik mint a tömegközlekedési-metrócsomópontokat.

 

Lásd még:

 

City Bike (Városi kerékpár)

 

Kerékagy (blog)

 

Forrás:

Kultplay - Bringasztráda 2015

Critical Mass Kukorelli Péter blogja

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS