Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Biciklis kesztyű
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-12-03 10:13:45
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Kerékpározás közben kezünkkel nem csupán kormányzunk, kapaszkodunk is a kormányba, ezzel segítjük az erőkifejtést. Egy hosszabb túra alatt a tenyér bőre, hólyagos lehet, még akkor is, ha a legjobb markolatot szereltük fel a kormányra. A biciklis kesztyű nem csak ettől véd. Balesetek, esések során az ember reflexszerűen előre tartja a kezét, bukások alkalmával is (szerencsés esetben) a tenyerünkkel érkezünk a földre. Biciklin az ilyen esetek általában viszonylag nagy tempó mellett következnek be, a következmény általában a tenyér horzsolásos sérülése, rosszabb esetben akár kavics, üvegszilánk, fémdarab, vagy egyéb szennyeződés is kerülhet a sebekbe. A jó biciklis kesztyű tenyérrésze párnázott, külső bevonata pedig erős, bőrből vagy légáteresztő szintetikus anyagból készül. Nem csak a horzsolástól véd, de a rázkódást, ütődéseket is tompítja. A hüvelykujj és a mutatóujj hajlatát is egy extra réteg védi a dörzsölődéstől.

A legtöbb nyári kesztyű rövid ujjú.Felsőrészük kötött háló, vagy elasztikus anyag, a jó szellőzés érdekében. Téli kesztyűk hosszú ujjúak, felsőrészük pedig vastagabb, sűrűn szőtt, de rugalmas szövet.

Az extrém kerékpársportban használatos kesztyűk speciális védelmet nyújtanak a felsőrészen is. Közúti közlekedésre érdemes láthatóságot javító mikroprizmás fényvisszaverő felületekkel ellátott kesztyűt választani, hiszen az irányjelzések ilyen kesztyűben jobban látszanak.

 

 

[láthatósági ruházat]

 


Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS