Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


A Békásmegyeri "VÁNDOR" Kerékpáros Klub nem ismeretlen a kerékpárosok között.

Az 1980-as évek elején alakultunk, mint a Békásmegyeri Lakóhelyi SE tagcsoportja. A rendszerváltást követően az anyaegyesület Békásmegyeri Szabadidő SC-vé alakult majd 1995-ben csődbe ment. Ekkor határoztak úgy a tagcsoport tagjai, hogy egy önálló egyesületet alakítanak a Békásmegyeri "Vándor" Kerékpáros Klubot.

Fő tevékenységünk a kerékpáros túrázás. Tavasztól-őszig hétvégenként 50-100 km-es 1-2-3 napos kerékpáros túrákat szervezünk vagy csapatostól részt veszünk más klubok által rendezett eseményeken. Téli időszakban kiegészítő sportként gyalogtúrákat és alkalmanként teremsportolási lehetőségeket szervezünk.

A kerékpáros túrázás mellet az amatőr kerékpárosok részére megmérettetést biztosító versenysorozatot hívtunk életre. A VÁBDOR-BÁKÁS KUPA 1986-tól 2005-ig 20 éven keresztül évente eleinte 5, majd 3 fordulóval várta az versenyezőket.
A 2006-os évtől régi támogatónk - a KERÉKVÁR Kerékpárbolt és szervíz - töretlen segítségével egy tavaszi és egy őszi időfutamon várjuk a versenyezni szerető amatőröket. Mindkét futam az Amatőr Kupa versenysorozat része míg a tavaszi a Budapest Bajnokság is.

1996-ban három távon elindítottuk a BÉKÁS Teljesítménytúrát, majd a felmerült igényeknek megfelelően 2004 őszén a D-70 és D-120 Kerékpáros Teljesítménytúrát Keviczky József emlékére.

Állandó taglétszámunk 30 fő, de túráinkon és rendezvényeinken közel 900 fő vesz részt éves szinten. Klubunk tagjai közül 2 fő ezüst, 5 fő bronzjelvényes túravezetői, 2 fő segédedzői végzettséggel rendelkezik. Vezetőségünkből ketten az országos szövetségben a Magyar Kerékpáros Túrázók Szövetségében vezető tisztséget töltenek be (ügyvezető elnök: MKTSZ elnökségi tag; ügyvezető elnök helyettes: MKTSZ alelnök). Alapítói vagyunk a Budapesti Kerékpáros Szövetségnek (ügyvezető elnök elnökségi tag) és az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetségének, ahol ügyvezető elnökünk alelnöki tisztséget tölti be.

Ha felkeltettük kíváncsiságodat, érdekelne bővebb információ a tervezett programokról, keresd a neked megfelelő oldalt, illetve kérdésedre készségesen válaszolunk e-mailben, vagy a +36 20/ 922-19-91-es telefonon.

 

Forrás: www.bvkk.hu
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS