Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!


Szócikk neve: Alumínium ötvözet
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-07-09 16:18:18
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Alumínium ötvözet


Kisebb sűrűséggel és erő elleni ellenállással rendelkezik, mint a fém-ötvözetek,de jobb súly-erő arányt birtokolhat ezzel szemben. A hegesztése az 1970-es években tette lehetővé a nagy számban való piaci megjelenést. A fém vázzal szemben az olcsóbb előállítása és a kisebb súlya szól. Egyes kerékpárosok szerint a fém vázat jobb használni, mert az jobban alkalmazkodik a menetviszonyokhoz. Az optimális anyag vastagsága 200:1 (átmérő:falvastagság).

 

[Váz]

 

Forrás:www.en.wikipedia.org


Forrás: Bicycle frameMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS