Már 277 szócikk közül válogathatsz.

Sziasztok, Bringások! A Biciklopédia elindításával egy olyan webes kerékpár (más néven bicikli) tudástárat hoztunk létre, amely bárki által hozzáférhető és alakítható. Legyetek Ti is a Biciklopédiát építő közösség tagjai, és járuljatok hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Ha pedig szeretnétek az oldal hivatalos szerkesztői közé tartozni, jelentkezzetek az info@biciklopedia.hu címen!
Hirdetés


Alumínium ötvözet


Kisebb sűrűséggel és erő elleni ellenállással rendelkezik, mint a fém-ötvözetek,de jobb súly-erő arányt birtokolhat ezzel szemben. A hegesztése az 1970-es években tette lehetővé a nagy számban való piaci megjelenést. A fém vázzal szemben az olcsóbb előállítása és a kisebb súlya szól. Egyes kerékpárosok szerint a fém vázat jobb használni, mert az jobban alkalmazkodik a menetviszonyokhoz. Az optimális anyag vastagsága 200:1 (átmérő:falvastagság).

 

Váz

 

Forrás: Bicycle frame

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

CRITICALMASS